piątek, 20 grudnia 2013

Sałatka porowa

Na obu spotkaniach opłatkowych w siedzibie Firmy, w sumie kilkanaście osób prosiło mnie o podanie przepisu na przyniesioną z domu sałatkę porową.

Wraz z żoną przyrządzamy sałatkę z pora i kapusty, z dodatkiem natki lub koperku, z dressingiem na bazie naturalnego jogurtu i oleju lnianego. Dodatkowo do miski średniej wielkości dodajemy 1/2 łyżeczki Soupseenu oraz 1 łyżeczkę wysuszonego (po parzeniu) Gonseenu.
Soupseen i Gonseen gwarantują ten unikalny smak.

Sałatka, swoim wyglądem przypomina tą ze zdjęcia z internetu.

Eksperymentowaliśmy dodając zszatkowane jabłko oraz kiełki zbóż. 
Można przyprawić ziołami  prowansalskimi, majerankiem, bazylią...

W internecie jest wiele przepisów, gdzie autorzy dodają rzodkiewki, brokuły, jajko, ser feta, orzechy, czy awokado.

Każdy może zrobić swoją autorską sałatkę, dobierając wg własnego gustu i smaku.
Jednak ten niepowtarzalny smak gwarantuje Soupseen i Gonseen.
Życzymy smacznego.



Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza