czwartek, 24 lipca 2014

Po udarze mózgu - co jeść?

Na temat rozpoznawania udaru mózgu pisałem w poście z dnia 5 stycznia 2014 r.


Jednym z istotnych problemów jest żywienie. I to nie tylko w wymiarze dietetycznym, gdyż powrotowi do zdrowia bardzo często towarzyszą problemy z połykaniem, odruchy kaszlu, a nawet niewydolność oddechowa.

Z propozycją prawidłowego menu wychodzi artykuł Gazety.pl Zdrowie.
1. Tłuszcze zwierzęce? Nie, dziękuję!
2. Unikaj soli.
3. Postaw na ryby.
4. Warzywa do każdego posiłku.
5. Błonnik - nie tylko "na odchudzanie".
6. Trzymaj wagę w ryzach.
7. Naturalne leki zaproś na talerz.
8. Jak to wygląda w praktyce - przykładowe menu.

Profilaktyka i wsparcie po udarze, to też właściwa suplementacja.

Sprawdzone w tym względzie są produkty izraelskiej Firmy Dr. Nona, nominowanej w konkursie JAKOŚĆ ROKU 2014.


Świetnie sprawdzają się Ravseen, Okseen i Herbata Gonseen.


Dla przypomnienia raz jeszcze objawy udaru mózgu.



Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza