piątek, 8 sierpnia 2014

Gdzie jest najwięcej chemii?

Onet.Zdrowie prezentuje nam wykaz 11 produktów, w których znajdziemy najwięcej chemii.

"Substancje dodatkowe" - tak nazywają je specjaliści i zapewniają o ich nieszkodliwości. Konsumentom kojarzą się raczej z chemią gospodarczą. Zwykłemu Kowalskiemu trudno uwierzyć, że konserwanty, stabilizatory, emulgatory i barwniki, którymi nafaszerowana jest żywność, są obojętne dla jego zdrowia.

Oto wykaz (z omówieniem):
1. Wędliny.
2. Chrupki.
3. Napoje gazowane.
4. Dania w słoikach.
5. Ciastka.
6. Desery.
7. Lody.
8. Sery topione.
9. Sałatki.
10. Pizze i zapiekanki.
11. Mortadela.
SMACZNEGO!

Warto też skorzystać z Wyszukiwarki dodatków spożywczych E.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza