Onet.Zdrowie prezentuje nam wykaz 11 produktów, w których znajdziemy najwięcej chemii.
"Substancje dodatkowe" - tak nazywają je specjaliści i zapewniają o ich nieszkodliwości. Konsumentom kojarzą się raczej z chemią gospodarczą. Zwykłemu Kowalskiemu trudno uwierzyć, że konserwanty, stabilizatory, emulgatory i barwniki, którymi nafaszerowana jest żywność, są obojętne dla jego zdrowia.
Oto wykaz (z omówieniem):
1. Wędliny.
2. Chrupki.
3. Napoje gazowane.
4. Dania w słoikach.
5. Ciastka.
6. Desery.
7. Lody.
8. Sery topione.
9. Sałatki.
10. Pizze i zapiekanki.
11. Mortadela.
SMACZNEGO!
Warto też skorzystać z Wyszukiwarki dodatków spożywczych E.
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza