czwartek, 28 maja 2015

Biodostępność kurkuminy

No i znowu wracam do tematu kurkumy. (Poprzednio pisałem o niej 9 marca i 23 maja b.r.)

Tym razem posiłkuję się artykułem z portalu Fakty dla zdrowia.

Okazuje się, że w kurkumie substancją czynną jest kurkumina. Przy tak istotnych - dla naszego zdrowia - właściwościach, powinniśmy zabiegać o zwiększenie jej przyswajalności przez nasz organizm.
Temat ten omawia w ciekawy sposób artykuł "Jak zwiększyć biodostępność kurkuminy o 2.000 %? Prosta metoda w zasięgu ręki każdego" na portalu Fakty dla zdrowia.

Namawiam do zapoznania się.


Dla leniwych:


Bioprzyswajalność kurkumy możemy zwiększyć poprzez dodanie czarnego pieprzu...
a przecież kurkuma z czarnym pieprzem - to curry...

Więcej w artykule "Jak zwiększyć biodostępność kurkuminy o 2.000 %? Prosta metoda w zasięgu ręki każdego".


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz