No i znowu wracam do tematu kurkumy. (Poprzednio pisałem o niej 9 marca i 23 maja b.r.)
Tym razem posiłkuję się artykułem z portalu Fakty dla zdrowia.
Okazuje się, że w kurkumie substancją czynną jest kurkumina. Przy tak istotnych - dla naszego zdrowia - właściwościach, powinniśmy zabiegać o zwiększenie jej przyswajalności przez nasz organizm.
Temat ten omawia w ciekawy sposób artykuł "Jak zwiększyć biodostępność kurkuminy o 2.000 %? Prosta metoda w zasięgu ręki każdego" na portalu Fakty dla zdrowia.
Namawiam do zapoznania się.
Dla leniwych:
Bioprzyswajalność kurkumy możemy zwiększyć poprzez dodanie czarnego pieprzu...
a przecież kurkuma z czarnym pieprzem - to curry...
Więcej w artykule "Jak zwiększyć biodostępność kurkuminy o 2.000 %? Prosta metoda w zasięgu ręki każdego".
Tym razem posiłkuję się artykułem z portalu Fakty dla zdrowia.
Okazuje się, że w kurkumie substancją czynną jest kurkumina. Przy tak istotnych - dla naszego zdrowia - właściwościach, powinniśmy zabiegać o zwiększenie jej przyswajalności przez nasz organizm.
Temat ten omawia w ciekawy sposób artykuł "Jak zwiększyć biodostępność kurkuminy o 2.000 %? Prosta metoda w zasięgu ręki każdego" na portalu Fakty dla zdrowia.
Namawiam do zapoznania się.
Dla leniwych:
Bioprzyswajalność kurkumy możemy zwiększyć poprzez dodanie czarnego pieprzu...
a przecież kurkuma z czarnym pieprzem - to curry...
Więcej w artykule "Jak zwiększyć biodostępność kurkuminy o 2.000 %? Prosta metoda w zasięgu ręki każdego".
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza