piątek, 25 września 2015

Sprawdź, co jesz. Najbardziej szkodliwe konserwanty

Mapa Zdrowia nas edukuje. Tym razem o konserwantach w produktach żywnościowych.

Oto wprowadzenie:

Z każdej strony słyszysz, że trzeba czytać etykiety produktów. A Ty sobie myślisz, „tylko po co, skoro i tak nic z tego nie rozumiem?”. Obco brzmiące nazwy, E – ileśtam, które nic Ci nie mówi.

W konsekwencji albo nie czytasz etykiet, bo lepiej nie wiedzieć, albo czytasz i – nie wiedząc co kryje się za oznaczeniami – i tak kupujesz.

Czy wiesz, że przeciętny Polak spożywa w ciągu roku prawie 2 kg dodatków do żywności? W ciągu ostatnich 20 lat ilość konserwantów smakowych i zapachowych w jedzeniu wzrosła ponad trzykrotnie!

Przerażające, prawda? Jak nie dać się otruć?

Nie bój się jedzenia!

Poznaj listę 5 najgroźniejszych dla zdrowia konserwantów i kupuj z głową >>


Polecam też niektóre z moich wcześniejszych postów "z konserwantami w tle":
- Gdzie jest najwięcej chemii?
- Konserwanty w napojach,
- Żelki - kolorowe zagrożenie,
- Kupujemy czekoladę z Eweliną.

Watro też zaprzyjaźnić się z wyszukiwarką dodatków spożywczych "E" na stronach Onet.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz